17 juli. Vézelay – Pouilly s/Loire
83 km (T625km). 1024 hoogtemeters. We zijn in Pouilly s.
Loire van de gekende Pouilly Fumé!. De camping ligt vlak aan het water, het wijntje smaakt heerlijk, maar de weg er naartoe was het allesbehalve. Een korte rit, dus eerst een bezoek aan de beroemde romaanse kathedraal, dan de voorraad voor de dag inslaan en om 10u vertrokken. Zoals de vorige dagen brandde de zon weer naar hartenlust en werd het een loodzwaar parcours. Nu wisselden de graanvelden al wat meer af met een bebost stukje landschap, maar ik kan ondertussen geen korenvelden meer zien ! Onze gps is feilloos maar ook meedogenloos. Steile hellingen worden niet overgeslagen en regelmatig kiest hij voor een onverharde weg met een behoorlijk stijgingspercentage waar ondergetekende(Mireille) de pedalen niet meer rond krijgt en de fiets naar boven moet duwen, hetgeen zowaar nog lastiger is. Gelukkig is er op die uitzonderlijke momenten een sterke “beer” in de buurt die eerst zelf naar boven rijdt en dan nog eens doodleuk mij komt helpen ! Ook vandaag zat er weer zo eentje tussen, maar de afdalingen zijn dan echt downhill “avant la lettre” ! Ook dit vraagt veel energie wegens het concentreren ! Enfin… zo is er wel altijd iets waardoor onze dag steeds weer goedgevuld is. Ik hoop eens op een etappe met vlakke wegen, leuke terrasjes en zeker geen graanvelden ! Maar dat is buiten dit deel van Frankrijk gerekend !