18juli. Pouilly s/Loire – St. Amand Montrond (vallei v/d Cher) 88km
(T713km). 468 hoogtemeters. Dag op dag één week geleden
was hier de aankomst van de Ronde van Frankrijk. Het herinnert hier nog aan. Mireille waande zich even de gele truidrager. De foto met de winnaar van de bolletjestrui werd niet geselecteerd (-;). Vandaag ook nog net de aankomst van de tour op de Alpe D’Huez gezien. En kijk ook eens naar de hoogtemeters, dan zie je dat het vandaag een “rustdag” werd. Verschillende koffietjes kunnen drinken in een bar tabac Even zag het er echter naar uit dat we regen zouden krijgen maar het bleef bij enkele druppels en een vochtige lucht. Voor de rest viel er niet veel te beleven vandaag. Gisteren zijn we nog vergeten vermelden dat we onderweg een internationaal gezelschap van fietsers zijn tegengekomen. Eén onder hen fietste van Istanbul naar Londen, meer dan 7000 km (wel zonder bagage). Er zijn toch mensen die tijd hebben zeg. Vanochtend dan, zijn we de Loire overgestoken langs een zeer lange, maar lelijke brug. Het moment om iets te vertellen over mijn project om alle bruggen die we over rijden te fotograferen, of toch bijna allemaal. Want sommige bruggen zijn zo banaal dat ze zelfs niet verdienen gefotografeerd te worden, dat het echt niet de moeite is om ervoor te stoppen. Gelukkig zijn er veel andere. Af en toe zal ik al iets tonen, maar de hele collectie is voor later. Daarstraks in de apotheek (iets extra’s gaan halen tegen de muggen) beloofde men ons nog een zeer hete week en raadde men ons aan om veel te drinken. Daar gaan we nu meteen iets aan doen.