26 juli. Saint-Pée-sur-Nivelle via San Sebastian tot Zarautz (Spaans Baskenland) 77 km (T1.462 km). 1313 hoogtemeters. Het was vandaag weer van dat… klimmen, klimmen, klimmen ! Maar de conditie zit volledig snor, de start van de rit was een verlengstuk van gisteren, postkaarten, te mooi om te verwoorden. Ik zou iedereen aanraden, die de streek hier niet kent, om zeker eens een vakantie te boeken in Baskenland. Het Franse gedeelte hebben we vandaag geruild voor het Spaanse, en eindelijk zagen we de zee, na een super steile klim konden we de golf van Biskaje bewonderen vanuit de hoogte.. Eindelijk zijn we in ons tweede thuisland, eindelijk kunnen we weer ons Spaans eens van onder het stof halen. Het weer viel mee qua temperatuur, maar het parcours daarentegen was loodzwaar. We reden richting San Sebastian en hebben uiteindelijk gans de dag meer geklommen dan gedaald. Het feit dat we verschillende prof wielrenners hier zagen trainen, o.a de Lottoploeg wil ook wat zeggen.( is het dit week-end niet de classico de San Sebastian op TV ? ) Maar onze beloning van vandaag was toch wel de doortocht van San Sebastian zelf. Een prachtige stad die alles heeft wat een mens verlangt op vakantie. Het weer, het strand, de zee, en een fantastische binnenstad men onnoemelijk veel pleintjes, leuke straatjes en een overaanbod aan gezellige tapasbars. Spijtig genoeg konden we hier weer niet blijven, maar het staat genoteerd voor een volgende citytrip ! Om eruit te geraken echter werd het weer klimmen tot en met, en om een lang verhaal kort te maken, onze camping ligt bovenop een col, te bereiken via een paadje met een stijgingspercentage, u raadt het al… soms tot 20%. Maar we zijn er geraakt. En omdat we “pelgrims” zijn, met de nodige documenten, mogen we hier zelfs in een ingerichte plaats met bedden slapen. Men noemt dit in Compostela termen een refugio, zeer proper, en voor 5 euro/pers. Toen we geïnstalleerd waren kwam er nog een Duits koppeltje binnen die te voet de camino doet. Dus vannacht mogen we niet snurken ! (de foto’s volgen later – het lukt niet om ze op te laden)