1 augustus. Salas – Tapia de Casariego (op de grens met Galicië) 93 km (T2.049 km). 1031 hoogtemeters. Gelukkig hadden we ons deze morgen nog wat extra tostadas gevraagd want onze rit begon direct met een stevige klim, waarbij eerst Mireille maar uiteindelijk ook Herman van de fiets moest. Dit was niet te berijden met volgeladen fietsen. Toen we op een grotere weg kwamen werd het minder steil maar we hebben uiteindelijk meer dan een uur geklommen om 10 km te overbruggen. Toen we aan het hotel vertrokken was het grijs, mistig en vochtig, maar eenmaal boven op 660m hoogte scheen de zon heerlijk warm, maar moesten we weer dalen dwars door het wolkendek. Van toen ging het terug richting kust. We hebben van gans de dag de zon niet meer gezien, maar ons tempo werd er daardoor niet minder om. Af en toe eens stoppen voor een koffietje en deze middag een bocadillo was het enige dat ons vandaag tegenhield om er eens vlug vanaf te zijn. Deze namiddag nog een telefoontje gedaan naar onze vriend Freddy, die ook al onderweg is om ons zaterdag op te wachten en dan richting hotel. We zitten terug aan de zee, een klein vissersdorpje op de grens van Asturië en Galicië, onze laatste keer want morgen buigen we af richting binnenland, richting Lugo en Santiago. Het is nu kwart na 5 en we zijn al gelaarsd en gespoord om eens te genieten van een lange avond, te beginnen met een frisse pint ! En dat geeft dan weer energie voor onze laatste 2 etappes !